Nepečená TERMIX TORTA ideálna na leto – svieži dezert inšpirovaný známou tvarohovou pochúťkou!

INGREDIENCIE

KORPUS:

  • 200 g
  • maslové sušienky
  • 80 g
  • maslo
  • 2 PL
  • tmavá melasa

KRÉM:

  • 500 g
  • jemný tvaroh
  • 200 g
  • cukor práškový
  • 200 g
  • 60 % horká čokoláda
  • 1 PL
  • tmavá melasa
  • 2 KL
  • vanilkový extrakt
  • 250 ml
  • 33% smotana
  • 5 plátkov
  • želatína

POSTUP

1

Na korpus zmiešame podrvené sušienky s rozpusteným maslom a melasou. Zmesou vystelieme dno tortovej formy o priemere 26 cm. Korpus vložíme do chladničky, na dobu kým si pripravíme krém.

2

Prípravu krému začneme rozpustením čokolády nad vodným kúpeľom. Tekutú čokoládu odložíme bokom a necháme vychladnúť.

3

Medzitým si v menšej miske necháme napučať nalámané plátky želatíny.

4

Do väčšej misy postupne pridávame a šľaháme tvaroh, cukor, vychladnutú čokoládu, melasu, vanilkový extrakt a kyslú smotanu.

 

5

V zvlášť mise vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku.

6

Želatínu vyžmýkame a na miernom ohni rozpustíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame trochu šľahačky. Potom želatínu vmiešame do zvyšnej šľahačky a šľahačku dobre zamiešame do čokoládového krému.

7

Krém nalejeme na vychladený korpus a necháme stuhnúť v chladničke cez noc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*