Najlepšia ovocná bublanina! Dajte do cesta túto TAJNÚ INGREDIENCIU a bude chutiť presne ako pred 20 rokmi u babičky!

Práve toto je obdobie, kedy nám v záhradke dozrievajú prvé plody našej úrody, o ktorú sa s takou láskou staráme. Bublanina nikdy nevyjde z módy a preto sme si jednu špeciálnu pripravili aj dnes …

Inšpirovali sme sa receptom pani Márie, ktorá ju pripravila z jahôd a višní. V ceste použila jednu neobvyklú ingredienciu, vďaka ktorej tejto bublanine neodolá nikto! Dodržujte daný postup a podarí sa vám upiecť tú najlepšiu bublaninu.

Budeme potrebovať:

250 gramov tvarohu
250 gramov cukru
5 vajec
1 vanilkový cukor
100 ml oleja
250 gramov polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Táto bublanina je výnimočná tým, že sa do cesta pridáva tvaroh. Jedli ste už takú? Ak nie, je najvyšší čas to vyskúšať! Verte mi, oplatí sa to …

Postup:

Najskôr si v miske klasicky vyšľaháme vajíčka, cukor a vanilkový cukor a postupne pridávame olej, potom tvaroh až na koniec múku a prášok do pečiva.

Vypracujeme si vláčne piškótové cesto a vylejeme ho na vymastený a vymúčený plech.
Pridáme ovocie podľa chuti a dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Bublaninu kontrolujeme pravidelne špajľou

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*