
Možností, ako si urobiť tiramisu, je nepreberné množstvo. Každý ho pripravuje trochu inak a každý podľa seba. Pôvodná receptúra je však jedinečná a nezameniteľná. Na tomto recepte si pochutí úplne každý! My Vám ho dnes priblížime. Budete naozaj veľmi milo prekvapení!
Ingrediencie:
– 4 žĺtky
– 100 g práškového cukru
– 500 g mascarpone syr
– 250 ml smotany
– 2 balíky cukrárskych piškót
– 2 hrnčeky uvarenej silnej kávy
– Amaret
Postup:
1) Žĺtky zmiešajte s práškovým cukrom a nechajte penovú zmes variť v pare, kým nezhustne. Trvá to zhruba 15-20 minút.
2) Zmes nechajte vychladnúť a primiešajte mascarpone. Ušľahajte smotanu a tiež ju pridajte k zmesi. Všetko dôkladne premiešajte mixérom.
3) Ak potrebujete dvojnásobné množstvo, krém tvorte jednotlivo. Vo veľkom množstve Vám krém dokonale nestuhne.
4) Uvarte si kávu a pridajte do nej amareto. Piškóty nechajte kávou s amaretom nasiaknuť. Vyskladajte si vlhké piškóty na plech.
5) Potrite zmesou zo smotany a mascarpone. Potom vrstvu náplne zaskládejte ďalšími piškóty. Opäť potrite náplňou. Pre ozdobu môžete zaprášiť kakaom.
Nenechávajte si toto lahodné tiramisu pre seba a zdieľajte recept s Vašimi priateľmi!
Leave a Reply