Jednoduchý recept na nadýchaný smotanový krém Tiramisu, po ktorom si olížete všetky prsty!

Rýchly recept na jemný krém k Tiramisu, s ktorým vždy zožnete ovácie. Pridajte ho k piškótom, ovociu alebo len tak do pohára so strúhanou čokoládou.

Ingrediencie:

1 a pol lyžičky instantnej kávy

štvrť hrnčeka horúcej vody

hrnček 33% smotany

1 a pol hrnčeka práškového cukru

240g krémového syra Philadelphia alebo Lučina

1 lyžička vanilkového extraktu

1 lyžica holandského kakaa

30g nastrúhanej čokolády

Postup:

1. Vysypte kávu do horúcej vody a zamiešajte. Nechajte 5  minút schladiť.

2. Vyšľahajte smotanu a dajte do chladničky.

3. Zmiešajte práškový cukor s mascarpone do hladka. Pridajte vanilkový extrakt a lyžicu kávy. Postupne prilievajte zvyšok kávy, podľa toho akú silnú chcete chuť Tiramisu.

4. Do kávového krému jemne vmiešajte šľahačku.

5. Do vyššíc pohárov striedavo plňte vrstvu krému  s vrstvou kakaa (a piškóty, ako chcete)

6. Vršok posypte nastrúhanou čokoládou a podávajte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*