Hrnčekový koláč Gavalier – tvaroh, lekvár a čokoláda: Taký jednoduchý, že ho zvládnete ho aj o polnoci!

Potrebujeme:

Cesto:

2 hrnčeky polohrubej. múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 bal.vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

citrónová kôra

Fliačky:

250g tvarohu

1 lyžica cukor múčka

100g lekvár

lekvár + kondenzovaná čokoláda (stačí roztopiť pár kúskov čokolády a primiešať do lekváru. Namiesto čokolády môžete použiť aj Granko!

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte olej, mlieko a ostatné sypké prísady a dobre premiešajte. Cesto nalejte na plech (vopred maslom a múkou vymastený).

Fliačky: Tvaroh zmiešajte s cukrom, maslom a ,,kôpkujte“ na cesto lyžičkou. Rovnako urobte s lekvárom s čokoládou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, po dobu 25 minút.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom alebo kokosom.

Zdieľajte tento skvelý recept aj so svojimi priateľmi, ktorí si tiež na ňom radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*